Kieslijst

Voor Nijkerk
Voor Hoevelaken
Voor Nijkerkerveen
Wij van De Lokale Partij staan voor u klaar!
Patricia van Loozen Wethouder
Aart Klompenhouwer … fractievoorzitter

Secretariaat: Willem de Bouter, Grasmaat 5, 3871PH Hoevelaken, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 033-2534991

Fractie: Aart Klompenhouwer, Burg. Stamstraat 33,  3861DK Nijkerk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-51344797

Op 6 november 2013 is het oprichtingsverdrag ondertekend voor De Lokale Partij. Hierbij startte een nieuw tijdperk van Nijkerkse lokale politiek.

Deze begon in 1997 toen Partij Nijkerk werd opgericht. Na de fusie van Nijkerk en Hoevelaken kwamen daar twee Hoevelakense partijen bij. In 2006 kwam Kees van den Heuvel met Hart voor Nijkerk.

Met de verkiezingen van 2010 in het vooruitzicht werd gekeken of het mogelijk was de lokale krachten te bundelen tot een samenwerkende federatie tussen Hart voor Nijkerk, Hoevelaken nu en Partij Nijkerk, genaamd Lokaal Belang. In 2010 heeft ook de PPP voor het eerst meegedaan met de verkiezingen.

Helaas verliep het proces niet zoals gehoopt en is er met de verkiezingen van 2014 gekeken hoe de Nijkerkse burger het meest gebaat is bij de lokale politiek. Onze mening hierin is  dat de burger nog steeds het meest gebaat is bij één sterke lokale partij.

De afgelopen maanden is er intensief overleg geweest en besloten om samen verder te gaan als één nieuwe partij. Partij Nijkerk besloot zichzelf op te heffen. PPP deed dat ook, evenals Lokaal Belang. Het vormde de opmaat voor de oprichting van een nieuwe formatie, De Lokale Partij.

Deze partij is een nieuw begin voor de lokale politiek binnen de gemeente Nijkerk. Het is geen federatie of samenwerkingsverband, maar echt een nieuwe partij die gaat voor de lokale thema’s binnen de gemeente Nijkerk. Met vertrouwde gezichten aan het roer als Patricia van de Hurk - Van Loozen, Aart Klompenhouwer, Ries van Elteren en Jan-Willem Wicherink hoopt De Lokale Partij met de komende raadsverkiezingen hoge ogen te gooien. Met deze mensen is er een rijke historie en kennis van de lokale politiek aanwezig.

Over Ons:

De naam zegt het al; De Lokale Partij. Een partij die gaat voor de lokale thema’s binnen de gemeente Nijkerk, met daarin de mooie kernen Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk. Met vertrouwde gezichten aan het roer als Aart Klompenhouwer, Patricia van der Hurk - Van Loozen, Ries van Elteren en Jan Willem Wicherink hoopt De Lokale Partij met de komende raadsverkiezingen hoge ogen te gooien. Met deze mensen is er een rijke historie en kennis van de lokale politiek aanwezig. De krachten worden gebundeld en samen wordt er gekeken naar datgene wat voor deze gemeente, de gemeente Nijkerk, van belang is.

Als de lokale partij willen we van betekenis zijn voor de bewoners van de Gemeente Nijkerk. We willen meebesturen op lokale ontwikkeling en blijven toezien op drie kernen met hun eigenheid en voorzieningen. Als lokale partij zonder groot orgaan boven ons kunnen wij de burger hun stem teruggeven. Samen met de kiezer kunnen we kijken naar mogelijkheden en oplossingen door samen mee te denken en mee te bewegen. Voor ons als De Lokale Partij is het belangrijk om voor u zichtbaar, bereikbaar en aanspreekbaar te zijn, zodat u het vertrouwen in de politiek terug kan vinden.

Momenteel vormt de Lokale Partij samen met de VVD en Pro21 de coalitie in Nijkerk. Lees op deze website meer over onze standpunten, ons programma en de kandidaten voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018.  We nodigen een ieder, die geïnteresseerd is om zich bij ons aan te sluiten, uit om eens te kijken op onze Facebook pagina; De Lokale Partij of op Twitter @delokalepartij. Uiteraard kunt u ook contact met ons op nemen via deze website.

Hieronder vindt u een overzicht van kernpunten die wij nastreven;

-              Wij willen de lokale belangen zo goed mogelijk behartigen.

-              De Gemeente is er voor de inwoners en niet andersom

-              Als ambtelijke organisatie moet men durven te investeren in eigen mensen

-              Kosten mogen niet onnodig oplopen

-              Het bevorderen van multifunctioneel gebruik van gebouwen

-              In het buitengebied mogelijk maken dat indien nodig het bouwoppervlakte vergroot mag worden

-              Leegstaande bedrijven in het buitengebied andere functie toekennen

-              Meer bankjes, perkjes en straatmeubilair om sociale samenzijn onder buurtbewoners te bevorderen.

-              Geen nieuwe windmolens erbij

-              Verruiming van de openingstijden voor de sluis

-              Aandacht drugsproblematiek

-              Goede sportvoorzieningen