Waar we voor staan

Schoon Nijkerk

We zijn samen verantwoordelijk voor een schone gemeente. Inwoners mogen meer aangesproken worden op hun verantwoordelijkheden. De omliggende ruimte bij inzamelpunten moet netjes georganiseerd worden. Verenigingen die baat hebben bij het inzamelen van oud papier en karton moeten worden aangemoedigd. De Lokale Partij wil dat ieder huishouden 2 keer per jaar gratis grof afval naar de reiniging mag brengen.

Volkshuisvesting

Er is grote behoefte aan betaalbare woningen voor starters en senioren. Deze woningen zouden eerst moeten worden aangeboden aan mensen die een sociaal-economische binding hebben met de gemeente Nijkerk

Groen onderhoud

Per gebied zou er meer overleg moeten zijn met de buurtbewoners om de achterstand in te lopen. Niet praten maar doen. De Lokale Partij vindt dat het tijd is om onze mooie groene gemeente beter te onderhouden en in te richten.

Veilige en leefbare Gemeente Nijkerk

De Lokale Partij is voorstander van buurtinitiatieven zoals buurtambassadeurs. Meer aandacht op overlast en verloedering door criminele activiteiten. De Lokale Partij is voor  het intensiveren van lokale bewustwordingsprojecten onder specifieke doelgroepen.

Gratis Parkeren

De Lokale Partij wil 2 uur gratis parkeren in de kern van Nijkerk en géén uitbreiding van het betaald parkeren. Wat gratis is blijft gratis.