De Lokale Partij

Vertrouwd, Betrokken en voor Iedereen

Column; een eigen thuis

Door Ries van Elteren;

 Dat het steeds moeilijker wordt een huis te kopen of te huren wist ik natuurlijk al wel. Maar dat de nood echt zo enorm hoog is, heb ik de afgelopen weken aan den lijve ondervonden. Door omstandigheden had ik zelf een woning te huur. De woning kon voor een periode van 1,5 jaar gehuurd worden.

Nadat ik een advertentie op Facebook plaatste, was het hek van de dam. Na nog geen half uur kwamen de eerste telefoontjes van potentiële huurders binnen. Sommigen wilden de woning graag voor kortere en anderen voor langere tijd huren. Velen vroegen waarom ze de woning niet konden kopen. Er was zelfs iemand uit Limburg die naar Nijkerk wilde verhuizen en later wel zou proberen hier een definitieve woning te vinden. Ook wilde men wel meer huur betalen dan wat ervoor gevraagd werd. 

 

Wat mij opviel, was dat er niet alleen veel mensen uit Nijkerk maar ook uit Amersfoort (Vathorst) reageerden. De woningvraag in Nijkerk is hoog. Veel Nijkerkse jongeren, maar ook ouderen, zijn op zoek naar een koop of huurwoning. Ook de vraag van buiten onze gemeente is groot. We mogen niet alleen voor de inwoners van Nijkerk bouwen, ook al wil De Lokale Partij dat graag.

Tijdens de besprekingen in de gemeenteraad heb ik, als raadslid voor De Lokale Partij, steeds aangegeven dat tenminste een derde van de woningen die in de gemeente Nijkerk gebouwd worden, sociale koop of huurwoningen moeten zijn. In het verleden werd hier regelmatig van afgeweken. Volgens de regels van de nieuwe woonvisie zal dat niet meer gebeuren.

De komende jaren zullen er veel woningen gebouwd worden in onze gemeente. De Lokale Partij zal scherp in de gaten houden dat dit volgens de afgesproken regels zal gebeuren. Iedereen heeft immers recht op een eigen (t)huis!!

Reageren? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Woordvoering terug te lezen op de site

Het is niet dat we verwachten dat iedereen ons op de voet gaat volgen (wat natuurlijk wel te hopen is). Maar mocht het zo zijn dat u nog eens rustig wilt nakijken wat de lokale partij over een onderwerp te vertellen heeft, dan kan dat. Op deze site, onder de link Woordvoering plaatsen we de teksten van de commissie vergaderingen. Als u nog verder wilt kijken kan dat via de webcast van de gemeente. Daar wordt alles gelogd in beeld en geluid. 

De lokale Partij start verkiezingscampagne op Valentijnsdag

aftrap campagneAfgelopen week heeft Patricia van Loozen als lijsttrekker voor De Lokale Partij de aftrap gegeven voor de campagne van de gemeenteraadsverkiezingen. De kandidaat raadsleden kwamen op de dag van de liefde bij elkaar om de nieuwe verkiezingsoutfit te passen.  Patricia sprak van een zeer gemotiveerd team dat klaar is om aan de bevolking van  Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen  te vertellen over de standpunten van De Lokale Partij. Ook memoreerde ze het feit dat ze die dag een kaart had ontvangen met een groot hart. Op de achterkant van de kaart stonden de lokale thema’s voor Nijkerk. Een zelfde speciale kaart is er ontwikkeld voor Nijkerkerveen en Hoevelaken. Er waren al veel leuke reacties binnengekomen op dit originele idee.

Patricia vertelde dat het verkiezingsprogramma op de kernen is geschreven en dat er dus duidelijke punten  voor Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen  zijn. De campagne zal zeker niet onopgemerkt blijven onthulde ze.  De lokale Partij dat zijn wij.  Ze gaf aan dat we veel de wijken in gaan om te spreken met de inwoners. Ze hoopt dat het opkomst percentage hoger zal zijn dan bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen. Toen was het opkomstpercentage  57,74% . Dat was laag ten opzichte van de omliggende gemeenten .  Patricia gaf aan dat er zeker wat te kiezen valt en hoopt op een goede  uitslag voor de Lokale Partij.  

Kan de gemeente het wel aan?

jaarstukken 2018

Donderdag 27 juni vergaderde de gemeenteraad over de jaarstukken 2018. Hieruit blijkt dat 2,6 miljoen aan werk van 2018 wordt doorgeschoven naar 2019. De Lokale Partij maakt zich zorgen dat dit naast de grote ambities van het college onmogelijk allemaal ingevuld kan worden. Daarbij zijn er dus projecten niet (volledig) uitgevoerd en komen de voorstellen uit Samen aan Zet onder druk te staan. De Lokale Partij wil natuurlijk het hoogst haalbare voor de inwoners van onze gemeente, maar vraagt zich af of nu alle beloftes van het college waargemaakt (kunnen) gaan worden.

Lees hieronder de tekst van Aart Klompenhouwer in de eerste termijn.

Lees meer: Kan de gemeente het wel aan?

Verkiezingsprogramma Vertrouwd Betrokken en voor Iedereen.

De Lokale Partij heeft op zaterdag 3 februari haar verkiezingsprogramma gepresenteerd.

De kandidaten van De Lokale PartijPatricia van Loozen gaf aan dat het een zeer ambitieus programma is, dat het past in de tijd waarin we leven en veel signalen uit de samenleving bevat. Tijdens de bijeenkomst refereerde zij aan het feit dat volgens een publicatie in het blad Binnenlands Bestuur van 29 januari melding werd gemaakt van de opmars van de lokale partijen en dat deze niet meer te stuiten is. De lokale partijen leveren met 29 % ook landelijk de meeste wethouders. Patricia geeft aan dat de kandidaten voor de raad staan te popelen om een gedegen campagne te gaan voeren. Nijkerk zal weten dat de lokale Partij er is. Niet alleen tijdens verkiezingen maar gedurende de gehele periode. Daarbij spreekt ze de wens uit om op 21 maart aanstaande als grootste partij uit de bus te komen.

kijk hier voor het programma

Haal- en brengservice Verkiezingen

Vervoer van De Lokale Partij

De Lokale Partij organiseert op de verkiezingsdag, woensdag 21 maart, een haal- en brengservice voor mensen die minder mobiel zijn. Bent u slecht ter been of heeft u geen vervoer? Bel dan vóór 21 maart met de kandidaten van De lokale Partij, Aart Klompenhouwer op nummer 06-51344797 of Jan-Willem Wicherink op nummer 06-51079053, voor een afspraak. De Lokale Partij vindt het belangrijk dat uw stem niet verloren gaat, ook als u niet stemt op De Lokale Partij.

Onderhoud van stoepen en straten

De Lokale Partij wil dat het onderhoud van stoepen en straten in de centra van de 3 kernen beter wordt. Het grootste deel van de openbare ruimte bestaat uit verhardingen. Tegels en klinkers dus. Het onderhoud daarvan zorgde vorig jaar voor veel ergernis.                                                                                                                                

De laatste jaren is er door de bezuinigingen te weinig aan het onderhoud van stoepen en straten gedaan. Dat was ook noodzakelijk, om nog belangrijker zaken, zoals het sociale gezicht van de gemeente, betaalbaar te houden. Gelukkig gaat het nu weer beter en kan het niveau van het onderhoud verhoogd worden. Met name de kernen van Nijkerk en Hoevelaken verdienen een hoger onderhoudsniveau. Maar ook in Nijkerkerveen moeten drukbezochte plekken beter onderhouden worden. De oude kern van Nijkerk maar ook het moderne centrum van Hoevelaken moeten aantrekkelijker worden voor de winkelende bezoekers. Zij moeten er graag willen vertoeven en inkopen doen. Gelukkig wordt daar in de visie aantrekkelijk Nijkerk  voor de kern Nijkerk al gehoor aan gegeven. De Lokale Partij is het daar helemaal mee eens en wil dat dit ook voor de andere kernen gaat gebeuren.

In elke wijk wonen mensen die graag zelf iets willen doen om de wijk waarin zij wonen een betere uitstraling te geven. Daardoor wordt niet alleen het leefklimaat beter maar kunnen zelfs de woningen in zo’n wijk in waarde stijgen. Door het groen beter te onderhouden (bijv. door op de goede manier te snoeien) kan ook criminaliteit verminderd worden (beter zicht op de woningen).

De Lokale Partij wil dat de bewoners die dat graag willen, tijdens een korte cursus (bijvoorbeeld een avond of middag) wegwijs gemaakt worden in het onderhoud van de eigen wijk.

Daarvoor wil  De Lokale Partij de bewoners  belonen door bijvoorbeeld het verbeteren van voorzieningen in de wijk. (speelvoorzieningen, een bankje) of iets wat de inwoners graag zelf zouden willen.                                                                                            Ook wil de Lokale Partij dat er naar de wijkbewoners geluisterd wordt.                                  Zij hebben vaak goede en creatieve ideeën als het gaat over hoe een wijk eruit zou moeten zien en wat eraan gedaan zou kunnen worden.

De Lokale Partij wil graag dat burgers zich, als zij dat zelf willen, inzetten bij het onderhoud van het groen in de eigen wijken. Voor wat betreft de overige groenwerkzaamheden geeft De Lokale Partij er de voorkeur aan om deze door de eigen ambtenaren te laten uitvoeren.

Ries van Elteren en Peter Collignon.

  

Facebook

Laatste Tweets

DeLokalePartij https://t.co/EK1fKsouSI Aart Klompenhouwer vraagt zich af of de gemeente niet een te grote broek aantrekt...
DeLokalePartij Op woensdag 20 maart 2019 vinden er in Nederland verkiezingen plaats. U kunt dan kiezen voor de leden van Provincia… https://t.co/rsptu15ieA
DeLokalePartij De Lokale Partij voor groen in de wijk https://t.co/KJaov5IV9e https://t.co/KJaov5IV9e