De Lokale Partij

Vertrouwd, Betrokken en voor Iedereen

Get Adobe Flash player

Het jaar met vele veranderingen

 DSC0108
Het jaar met vele veranderingen

Elke Hoevelaker, Nijkerkervener en Nijkerker,  die regelmatig in de Nijkerkse weekbladen iets over het gemeentehuis-gebeuren onder ogen krijgt, zal het gemerkt hebben. Er is wel wat veranderd in de gemeente!

Niet alleen een ander college met nieuwe wethouders, maar ook andere benamingen voor de (openbare) vergaderingen in het gemeentehuis. Overigens, op de aanwijsborden in de stad wordt verwezen naar het Gemeentehuis, op het gebouw staat nog steeds Stadhuis !?

Maar dan de benamingen van de bijeenkomsten en vergaderingen. In het gemeentehuis wordt, om voorlopig uit te proberen, inmiddels ook een BOB ingevoerd. Dat heeft niets te maken met alcoholvrij in het verkeer, maar staat voor de cyclus Beeldvorming, Oordeelsvorming en Besluitvorming.

 

Eigenlijk merken de bezoekers en inwoners er niet zoveel van, de Griffier spreekt immers in de informatie in de krant nog steeds over bijeenkomsten, informatieavond of  Rondetafelgesprek en daarna over Commissievergadering en Raadsvergadering. Reden hiervoor is onder andere dat de gemeenteraad hoopt, dat er door alleen op donderdag, maar dan ook elke donderdag in het gemeentehuis bijeen te komen, minder avonden door de week worden opgeslokt. Ik zei het al, we gaan het uit proberen want er worden toch méér avonden gepland voor overleg, informatie etc.

En dat er meerdere avonden gebruikt moeten worden heeft ook te maken met de wens dichter bij de inwoners te staan, of te komen. We hopen dat meer inwoners van de gelegenheid gebruik zullen maken om eens de sfeer in het gemeentehuis te komen proeven: niet tijdens de openingsuren van de loketten maar juist bij al die hiervoor genoemde bijeenkomsten.

Soms wordt om inspraak bij onderwerpen gevraagd, maar veelal kan na afloop met raads- en commissieleden worden gespraat. Sommigen vinden dat een waardevol lobbyen.

Dus wilt u wat naar voren brengen, kom dan op een politiek inloopspreekuur, of kom gewoon eens op de tribune zitten om het  geheel mee te maken. Wie weet vindt u politiek zo interessant dat u mee wilt gaan praten met de mensen van De Lokale Partij !

Facebook

Laatste Tweets

DeLokalePartij Op woensdag 20 maart 2019 vinden er in Nederland verkiezingen plaats. U kunt dan kiezen voor de leden van Provincia… https://t.co/rsptu15ieA
DeLokalePartij De Lokale Partij voor groen in de wijk https://t.co/KJaov5IV9e https://t.co/KJaov5IV9e
DeLokalePartij En hier de nieuwe fractie van de Lokale Partij. https://t.co/hzeVgV61Fv https://t.co/hzeVgV61Fv