De Lokale Partij

Vertrouwd, Betrokken en voor Iedereen

Get Adobe Flash player

Langzaam maar zeker

 DSC0090In de afgelopen drieënveertig jaar dat ik hier woon zijn er heel veel woningen in Nijkerk gebouwd. Na de fusie met Hoevelaken zijn ook daar veel woningen bijgekomen. Gelukkig wordt er sinds enkele jaren ook in Nijkerkerveen gebouwd maar in Holkerveen zie je behalve op de Vreugdenhil weinig gebeuren.

Het Koolhaaspark ziet eruit alsof er zich daar een vreselijke ramp heeft voltrokken. Oude woningen, die naar mijn mening al lang onbewoonbaar verklaard hadden moeten zijn, worden voor een groot deel nog bewoond. Hier en daar staat een nieuwe woning maar deze kunnen de mistroostige aanblik van het eens zo mooie Koolhaaspark niet verdoezelen. De Amersfoortseweg is een belangrijke toegangsroute naar en van de kern Nijkerk. Ik kan me voorstellen dat gebruikers van deze weg, als ze het Koolhaaspark passeren, zullen denken; waar ben ik nu in terecht gekomen.

 

Woningbouwvereniging “De Goede Woning”  en de gemeente zijn al jaren in gesprek over nieuwbouw op het Koolhaaspark maar een oplossing ligt nog steeds ver weg en dat terwijl er veel vraag is naar “levensloop bestendige” woningen. Veel Holkerveenders zouden graag op het koolhaaspark willen gaan wonen. Wat de oorzaak van deze slepende zaak is, wordt mij steeds minder duidelijk maar het is wel duidelijk dat er nu eindelijk eens iets moet gaan gebeuren waardoor de herontwikkeling van het park ter hand genomen kan worden. Misschien moeten de onderhandelende partijen allemaal wat water bij de wijn doen? Het lijkt erop dat er dan iets kan gaan gebeuren. Ik zal mij samen met mijn partijgenoten van De lokale Partij blijven inzetten voor de herontwikkeling van het Koolhaaspark.

Genoeg hierover want Nijkerk heeft gelukkig meer dan dat alleen te bieden en dat is maar goed ook.  Nijkerk heeft ook veel om trots op te zijn.  Hebben we geen mooi Molenplein met prachtige winkels gekregen. Om maar te zwijgen over de parkeergarage. Het heeft lang geduurd, dat is waar, maar waar in Nederland vind je zo’n mooi plein midden in het oude centrum. Daar mogen we als Nijkerkers best trots op zijn. En wat te denken van de ontwikkelingen bij Bad Hulckesteijn. Bent u daar al eens wezen kijken? Ik keek mijn ogen uit. Een prachtig nieuw bungalowpark en straks een nog mooiere jachthaven aan de rand van Nijkerk, geweldig toch!! En er zijn meer dingen om trots op te zijn;

neem nou al die activiteiten op het plein, de ijsbaan, het glazen huis, uitgestelde koffie. Het gebeurt allemaal in de gemeente Nijkerk. Sinds kort mogen de winkels in Nijkerk op zondag open. Dat is democratisch besloten, maar wie had dat ooit durven dromen? Veel van al deze zaken zijn het resultaat van jaren werk maar toch (en dat hoor ik Nijkerkers zeggen) lijkt het wel of er sinds enkele maanden een frisse wind door Nijkerk waait. Als ik naar de toekomst kijk zie ik een Nijkerk met een nieuw zwembad, een prachtige nieuwe tunnel onder het spoor in de Amersfoortseweg, een “vernieuwde” levendige binnenstad en een mooi nieuw Koolhaaspark. Langzaam maar zeker worden de dromen van De Lokale Partij  waar.                                                                                                                  

Wilt u ook uw dromen voor Nijkerk waar maken en wilt u daarover met ons van gedachten wisselen dan nodig ik u van harte uit om ons via de website (www.delokalepartijnijkerk.nl) te benaderen maar als het voor u makkelijker is kunt u mij ook persoonlijk bellen. Mijn nummer is 06-55-793-789. Help ons mee om van Nijkerk een nog betere en mooiere gemeente te maken.

Met vriendelijke groet,

Ries van Elteren (raadslid)                                                                                         

Facebook

Laatste Tweets

DeLokalePartij Op woensdag 20 maart 2019 vinden er in Nederland verkiezingen plaats. U kunt dan kiezen voor de leden van Provincia… https://t.co/rsptu15ieA
DeLokalePartij De Lokale Partij voor groen in de wijk https://t.co/KJaov5IV9e https://t.co/KJaov5IV9e
DeLokalePartij En hier de nieuwe fractie van de Lokale Partij. https://t.co/hzeVgV61Fv https://t.co/hzeVgV61Fv