De Lokale Partij

Vertrouwd, Betrokken en voor Iedereen

Soms voel ik mij een “Ze”

Met name als er in gezellige of ook in serieuze sferen gesprekken over politiek naar boven komen en blijkt dat er een raadslid bij zit. Er is niet altijd begrip voor gemeentelijke besluiten, of wat ook voorkomt: nauwelijks kennis van enige voorgeschiedenis, wat vaak ontaardt in de verzuchting: "Ze doen maar", respectievelijk "Ze doen maar wat".


Als er dan uitleg gegeven wordt over achtergronden en beweegredenen om tot bepaalde besluiten te komen, wordt dat vaak argwanend aangehoord of, in het beste geval, wordt de verbazing uitgesproken waarom er niet een veel betere oplossing gevonden had kunnen worden.


Toegegeven, het is voorstelbaar dat inwoners van onze gemeente niet altijd de moed kunnen opbrengen, om na een werkdag, 's avonds in het gemeentehuis raads- of commissievergaderingen bij te wonen, laat staan alle stukken in de krant of op de website door te nemen voor een wat bredere kennis.


Bovendien, als je je tot een enkel item beperkt, is er wellicht nog een onderbelichte gradatie te vinden, die dan lekker breeduit kan worden becommentarieerd.

 


Het is voor mij een troost dat, als één "Ze" van de meer dan 27 raads- en commissieleden, er toch begrip kan worden gekweekt voor genomen besluiten, zodra er ruimte is om uit leggen hoe het eigenlijk werkt in een volks vertegenwoordigende rol.


Met de raadsprojecten voor de jeugd wordt er hopelijk meer inleving verkregen voor de werking van een gemeente en van haar raad. In januari zijn de leerlingen mbo op bezoek geweest en in de week na de Kamerverkiezingen komen de groepen acht van de basisscholen op bezoek. Méér dan alleen op bezoek, want over een bepaald onderwerp staat er een heuse jeugdgemeenteraadsvergadering onder voorzitterschap van de burgemeester op het programma.


Ook de invoering van "Gast van de raad" voor inwoners, kan meer inzicht geven in onze werkzaamheden en bijbehorende politieke overwegingen.


Nu ik het toch over het uitdragen van meer begrip voor de lokale politiek heb, er is nog steeds, en nog wel meer, behoefte aan inwoners die zich willen inzetten voor het reilen en zeilen van onze gemeentedelen: Nijkerk, Hoevelaken, Nijkerkerveen en Holkerveen. U kunt graag en altijd contact met mij opnemen. Ik wil nog wel benadrukken dat een "Ze" zijn ook hele plezierige kanten kent, als belangrijke vraagstukken politiek goed worden weggezet!

 

Jan Willem Wicherink

Facebook

Laatste Tweets

DeLokalePartij https://t.co/EK1fKsouSI Aart Klompenhouwer vraagt zich af of de gemeente niet een te grote broek aantrekt...
DeLokalePartij Op woensdag 20 maart 2019 vinden er in Nederland verkiezingen plaats. U kunt dan kiezen voor de leden van Provincia… https://t.co/rsptu15ieA
DeLokalePartij De Lokale Partij voor groen in de wijk https://t.co/KJaov5IV9e https://t.co/KJaov5IV9e