De Lokale Partij

❤️ Nijkerk ❤️ Hoevelaken ❤️ Nijkerkerveen ❤️

Column; een eigen thuis

Door Ries van Elteren;

 Dat het steeds moeilijker wordt een huis te kopen of te huren wist ik natuurlijk al wel. Maar dat de nood echt zo enorm hoog is, heb ik de afgelopen weken aan den lijve ondervonden. Door omstandigheden had ik zelf een woning te huur. De woning kon voor een periode van 1,5 jaar gehuurd worden.

Nadat ik een advertentie op Facebook plaatste, was het hek van de dam. Na nog geen half uur kwamen de eerste telefoontjes van potentiële huurders binnen. Sommigen wilden de woning graag voor kortere en anderen voor langere tijd huren. Velen vroegen waarom ze de woning niet konden kopen. Er was zelfs iemand uit Limburg die naar Nijkerk wilde verhuizen en later wel zou proberen hier een definitieve woning te vinden. Ook wilde men wel meer huur betalen dan wat ervoor gevraagd werd. 

 

Wat mij opviel, was dat er niet alleen veel mensen uit Nijkerk maar ook uit Amersfoort (Vathorst) reageerden. De woningvraag in Nijkerk is hoog. Veel Nijkerkse jongeren, maar ook ouderen, zijn op zoek naar een koop of huurwoning. Ook de vraag van buiten onze gemeente is groot. We mogen niet alleen voor de inwoners van Nijkerk bouwen, ook al wil De Lokale Partij dat graag.

Tijdens de besprekingen in de gemeenteraad heb ik, als raadslid voor De Lokale Partij, steeds aangegeven dat tenminste een derde van de woningen die in de gemeente Nijkerk gebouwd worden, sociale koop of huurwoningen moeten zijn. In het verleden werd hier regelmatig van afgeweken. Volgens de regels van de nieuwe woonvisie zal dat niet meer gebeuren.

De komende jaren zullen er veel woningen gebouwd worden in onze gemeente. De Lokale Partij zal scherp in de gaten houden dat dit volgens de afgesproken regels zal gebeuren. Iedereen heeft immers recht op een eigen (t)huis!!

Reageren? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook