De Lokale Partij

Vertrouwd, Betrokken en voor Iedereen

Op 6 november 2013 is het oprichtingsverdrag ondertekend voor De Lokale Partij. Hierbij startte een nieuw tijdperk van Nijkerkse lokale politiek.

Deze begon in 1997 toen Partij Nijkerk werd opgericht. Na de fusie van Nijkerk en Hoevelaken kwamen daar twee Hoevelakense partijen bij. In 2006 kwam Kees van den Heuvel met Hart voor Nijkerk.

 

Met de verkiezingen van 2010 in het vooruitzicht werd gekeken of het mogelijk was de lokale krachten te bundelen tot een samenwerkende federatie tussen Hart voor Nijkerk, Hoevelaken nu en Partij Nijkerk, genaamd Lokaal Belang. In 2010 heeft ook de PPP voor het eerst meegedaan met de verkiezingen. 

 

Helaas verliep het proces niet zoals gehoopt en is er met de verkiezingen van 2014 gekeken hoe de Nijkerkse burger het meest gebaat is bij de lokale politiek. Onze mening hierin is  dat de burger nog steeds het meest gebaat is bij één sterke lokale partij. 

De afgelopen maanden is er intensief overleg geweest en besloten om samen verder te gaan als één nieuwe partij. Partij Nijkerk besloot zichzelf op te heffen. PPP deed dat ook, evenals Lokaal Belang. Het vormde de opmaat voor de oprichting van een nieuwe formatie, De Lokale Partij.

 

Deze partij is een nieuw begin voor de lokale politiek binnen de gemeente Nijkerk. Het is geen federatie of samenwerkingsverband, maar echt een nieuwe partij die gaat voor de lokale thema’s binnen de gemeente Nijkerk. Met vertrouwde gezichten aan het roer als Patricia van de Hurk - Van Loozen, Aart Klompenhouwer, Ries van Elteren en Jan-Willem Wicherink hoopt De Lokale Partij met de komende raadsverkiezingen hoge ogen te gooien. Met deze mensen is er een rijke historie en kennis van de lokale politiek aanwezig.

Facebook

Laatste Tweets

DeLokalePartij https://t.co/EK1fKsouSI Aart Klompenhouwer vraagt zich af of de gemeente niet een te grote broek aantrekt...
DeLokalePartij Op woensdag 20 maart 2019 vinden er in Nederland verkiezingen plaats. U kunt dan kiezen voor de leden van Provincia… https://t.co/rsptu15ieA
DeLokalePartij De Lokale Partij voor groen in de wijk https://t.co/KJaov5IV9e https://t.co/KJaov5IV9e