De Lokale Partij

Vertrouwd, Betrokken en voor Iedereen

Jan Willem Wicherink

Ik ben JanWillem Wicherink.

Ik ben opgegroeid in de randstad:  Haarlem, Zeist en DenHaag; heb gestudeerd in Breda en ben in de jaren zeventig met mijn Amersfoortse Hannah in Hoevelaken gaan wonen.

Na een carrière in de Koninklijke Landmacht, ben ik (naast mantelzorg) in het Vluchtelingenwerk in Hoevelaken gegaan. Enkele jaren na het samengaan van Nijkerk en Hoevelaken moesten van het gemeentebestuur beide (verschillende) vluchtelingen organisaties in elkaar opgaan waarop ik besloot me bij de lokale politiek aan te melden om invloed uit te kunnen oefenen op politieke besluitvorming. Dat was toen bij Hoevelaken Nú, waarvoor ik in de gemeenteraad kwam.

De daarop volgende raadsperiode fuseerden Partij Nijkerk, Hart van Nijkerk en Hoevelaken Nú met elkaar in Lokaal Belang en de afgelopen raadsperiode kwamen alle lokale fracties bij elkaar in één partij:  De Lokale Partij.

De Lokale Partij bestaat dus uit leden en raadsleden die gehecht zijn aan hun eigen kernen en voor de belangen van al die inwoners willen samenwerken, meedenken en meebeslissen.

In zo’n partij voel ik mij thuis: geen landelijk idealisme of grote partij-doctrines maar gewijd aan de belangen (in de ruimste zin) van de inwoners van de kernen en buurtschappen van onze gemeente Nijkerk.

 

 

Facebook

Laatste Tweets

DeLokalePartij https://t.co/EK1fKsouSI Aart Klompenhouwer vraagt zich af of de gemeente niet een te grote broek aantrekt...
DeLokalePartij Op woensdag 20 maart 2019 vinden er in Nederland verkiezingen plaats. U kunt dan kiezen voor de leden van Provincia… https://t.co/rsptu15ieA
DeLokalePartij De Lokale Partij voor groen in de wijk https://t.co/KJaov5IV9e https://t.co/KJaov5IV9e