De Lokale Partij

Vertrouwd, Betrokken en voor Iedereen

Peter Collignon

 

Ik ben Peter Collignon, 53 jaar en woonachtig in Hoevelaken. Ik heb Economie (drs) en Rechten (mr) gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarnaast ben ik post-doctoraal afgestudeerd in de beleggingsleer (RBA). Momenteel ben ik druk bezig met het afronden van een promotie-onderzoek over Ponzi-zwendel.

In het dagelijks leven ben ik zelfstandig vermogensbeheerder bij NLD Asset Management, na eerst ruim 15 jaar voor de Rabobank en Robeco gewerkt te hebben. Daarnaast geef ik gemiddeld 1 dag in de week les aan HBO- en Masterstudenten bij het NCOI.

Als lid van de Raad van Toezicht ben ik betrokken bij een tweetal stichtingen, en dan met name bij de ouderenzorg. Een doelgroep die niet altijd meer zelf voor zijn eigen belang kan opkomen. Het idee om eraan te kunnen bijdragen deze mensen een welverdiende oude dag te mogen bezorgen geeft veel voldoening.

Politiek gezien ben ik al ruim 25 jaar zeer actief. In 1997 werd ik, na 6 jaar in de gemeenteraad van Amersfoort gezeten te hebben, gekozen tot lijsttrekker en werd mijn toenmalige partij, de VVD, de grootste partij. Na 10 jaar in de gemeenteraad van Amersfoort gezeten te hebben ben ik met mijn gezin naar Hoevelaken verhuisd, alwaar ik inmiddels 9 jaar in de raad gezeten heb. De laatste 3 jaar als raadslid voor De Lokale Partij

Mijn aandachtsgebieden zijn openbaar bestuur en financiën. Met name het bedrijfsmatig denken in ambtelijke processen spreekt mij zeer aan. Politiek is mijn lust en mijn leven, vooral het bijdragen aan een maakbare samenleving. Als je je mening niet laat horen, gaan anderen over je beslissen en democratie is nu eenmaal zo dat iedere stem gelijk is.

In onze partij heb ik ervaren dat een aantal zeer gemotiveerde mensen elkaar gevonden hebben om er iets moois van te willen maken. Veel mensen wijzen de politiek af omdat er toch maar over hen geregeerd wordt. In de lokale politiek is dat geenszins het geval. Misschien is dat wel de reden dat de lokale politiek mij zo boeit en ik nooit de overstap heb gemaakt richting landelijke politiek.

De afgelopen periode heb ik mij ingezet voor het zijn van een betrouwbare collegepartij.  Het is goed dat De Lokale Partij in het college zit. Onze wethouder Patricia heeft veel van onze idealen weten te realiseren De komende jaren wil ik hier graag mee doorgaan. Ik ben enthousiast en gedreven en heb een goed gevoel wat er leeft in de samenleving. Dat vereist ervaring en kwaliteit en kennis. Deze elementen zou ik graag willen meebrengen in een nieuwe raadsperiode om ook uw stem te laten horen in de Nijkerkse Raad. Op mij kunt u rekenen!

Facebook

Laatste Tweets

DeLokalePartij https://t.co/EK1fKsouSI Aart Klompenhouwer vraagt zich af of de gemeente niet een te grote broek aantrekt...
DeLokalePartij Op woensdag 20 maart 2019 vinden er in Nederland verkiezingen plaats. U kunt dan kiezen voor de leden van Provincia… https://t.co/rsptu15ieA
DeLokalePartij De Lokale Partij voor groen in de wijk https://t.co/KJaov5IV9e https://t.co/KJaov5IV9e