De Lokale Partij

Vertrouwd, Betrokken en voor Iedereen

Get Adobe Flash player

Willem de BouterIk ben Willem de Bouter, geboren in Amsterdam in 1943 en op 17-jarige leeftijd het leger ingegaan als beroepsonderofficier. Later in de carrière benoemd tot Officier van Vakdienst en in 1997 de dienst verlaten als Ritmeester (Kapitein). Ik ben sinds 1971 woonachtig in Hoevelaken.

Ik ben weduwnaar, heb twee vijftigers als zonen en een heerlijke kleinzoon van ruim 9 jaar.

Als grote hobby ben ik gedurende meer dan 40 jaar actief geweest binnen de Nederlands Volleybal Bond, de NeVoBo, waarbinnen ik aanvankelijk als scheidsrechter en korte tijd later bestuurlijk actief ben geweest als bondsraadslid. De NeVoBo heeft mij, bij mijn afscheid in 2008, bedacht met de Gouden Bondsspeld en daarnaast door hen voorgedragen voor een Koninklijke Onderscheiding. Op 29 april 2009 ben ik door de toenmalige Koningin benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Toen ik in 1997 de militaire dienst had verlaten vond ik het tijd worden actief te worden in mijn leefwereld in Hoevelaken, die tot dan toe voornamelijk had bestaan uit een forensenbestaan door een reizende functie. Daarnaast heb ik altijd de stelregel gehuldigd dat militairen, als Rijksambtenaren, niets in de politiek hadden te zoeken. Ondanks dat heb ik mij toch altijd sterk geïnteresseerd voor de politiek. Toen in 1998, in het zicht van de aanstaande fusie met Nijkerk, de lokale partij “Hoevelakens Belang” werd opgericht heb ik mij daarbij aangesloten. Aanvankelijk als lid en vervolgens, na diverse omvormingen en fusies, als bestuurslid, secretaris en voorzitter. Ook binnen De Lokale Partij ben ik nu de bestuurssecretaris en de fractiesecretaris/fractieondersteuner.

Mijn mening over de lokale politiek is dat het, vrij van landelijke directieven en vastgestelde uitgangspunten vanuit “het Haagse”, lokaal de zaken samen met de inwoners moet regelen. Waarbij het belang van het algemeen voor de inwoners van de Gemeente Nijkerk, in democratische samenwerking met andere partijen, voorop dient te staan. Daarnaast ben ik erg blij dat wij de laatste, bijna drie jaren, als grootste partij in de coalitie zijn gekomen en mede vorm hebben gegeven aan het tot stand komen van meer samenwerking met- en inspraak door de inwoners van de Gemeente Nijkerk in de vorm van de Dialoog “Samen aan Zet”. 

Facebook

Laatste Tweets

DeLokalePartij Op woensdag 20 maart 2019 vinden er in Nederland verkiezingen plaats. U kunt dan kiezen voor de leden van Provincia… https://t.co/rsptu15ieA
DeLokalePartij De Lokale Partij voor groen in de wijk https://t.co/KJaov5IV9e https://t.co/KJaov5IV9e
DeLokalePartij En hier de nieuwe fractie van de Lokale Partij. https://t.co/hzeVgV61Fv https://t.co/hzeVgV61Fv